keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Herkkupäivää.

Tänään on kyllä herkuteltu. Päivälliseksi tein kermaperunoita ja lihapullia, illemmalla leivoin mustikkapulla -nimellä kulkevan kakun. Eilen sain uudet lääkkeet jatkuvaan närästykseen, niin nyt voi vähän jo herkutellakin. Johan tässä on ilman suklaata elelty reipas viikko!

Tosta pikkumiehestä on tullut ihan mahdoton leipoja, tänään se tosiaan kaivoi yleiskoneen kaapista ja haki äitin "peepoon". No meillehän tarttui kaupasta pussi pakastemustikoita mukaan, niin aateltiin kokeilla jotain uutta välillä. Selailin google- haun tarjoamia erilaisia mustikkaohjeita, ja löysin sopivan helpon. En kyllä enää löydä mistä sen kopioin, mutta onneksi paperille kirjoitettu ohje on tallessa, joten tässäpä tämä:

Mustikka- pullakakku

2 munaa
vajaa 2dl sokeria
2dl maitoa
125g sulaa margariinia
2tl kardemummaa
4dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta

TÄYTE
3dl mustikkaa
0,5dl sokeria
1rkl perunajauhoja (pakastemustikoihin)

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää maito ja hieman jäähtynyt sula margariini. Sekoita loput aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot keskenään.
Voitele/vuoraa leivinpaperilla kakkuvuoka, johon kaadat noin puolet pohjataikinasta. Lisää väliin mustikat yms. ja kaada loput taikinat päälle. Paistetaan 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50-55minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa parikymmentä minuuttia, ja irrota kakku vasta sitten. Päälle voi sirotella tomusokeria, tai tehdä tomusokeri- vesi kuorrutteen.

Itse käytin ohjeessa margariinin tilalla voita, koska leivontamargariini sattui olemaan loppu. Vuokana käytin paperia ja irtopohjavuokaa. Päälle tein tomusokeri-vesi kuorrutteen. Maku on mitä loistavin! Tätä tulen kyllä leipomaan toistekin. Ainoa ongelma oli, että mustikat valuivat pohjalle. Pitää varmaan seuraavalla kerralla vaan kumota päälimmäiseksi. Tietenkin asiaan voi vaikuttaa se, että pakastemustikkani oli jo sulaneet ennen leipomista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti