sunnuntai 19. elokuuta 2012

Kesäloma ja suklainen herkku!

Niin se vain sitten itselläkin alkoi kesäloma. Ainakin yhdestä työpaikasta. Vielä viikko tuota liukuhihnatyötä ja sitten alkaa oikeesti vapaa. Ellei sitten tärppää työnhaussa... Inhottavaa epätietoisuutta tulevaisuuden suhteen. Lemppari työpaikassa ei oikein kotielämän kanssa mätsää vuorot, tarttee siis etsiä toista työpaikkaa lähempää. Hakemuksia on lähetelty ja työkkärissä pitäis käydä paikanpäällä parin päivän päästä. Jos sitä jäis työttömäksi hetkeksi ja keskittyis tuohon jälkikasvuun ja kätten töihin :)

Mutta, asiaan. Kesäloman kunniaksi muistin työkavereita itse valmistamillani brownies, leivonnaisilla. Ja tuli meinaan sit tosi hyvää! Hieman sovelsin netistä napattuun reseptiin. Harmittaa vaan kun kotona ei ole pakastinta, niin ei saa syötyä lämmintä herkkua jäätelön kera. Tosin kyllä se maistuu ilmankin!

Tässä ohje supersuklaiseen herkkuun:

Pekaani-caramel brownies

Pohja:
1 levy taloussuklaata
150g voita
2,5dl sokeria
3 munaa
1,5dl jauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
6kpl Digestive keksejä

Pinnalle:
puolikas pussi Pirkka- pekaanipähkinöitä murskattuna
1kpl Daim 56g patukka murusina

Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita jauhot keskenään. Anna voi-suklaa seoksen hieman jäähtyä ja lisää sokeri ja munat yksitellen. Kääntele jauhoseos joukkoon. Murenna keksit taikinaan. Kaada voideltuun n.20 x 30 vuokaan ja ripottele päälle pähkinämurska ja Daim murska. Paista 175 asteessa 30min. Nautitaan lämpimänä jäätelön kanssa.

Ihanan helppo ohje ja ihanan herkullinen lopputulos! Käytin ensimmäistä kertaa pekaanipähkinää ja pidin kyllä todella paljon. Pähkinä ei ole kovaa, mutta paiston jälkeen juuri sopivan rapsakkaa. Daim pötkön saa parhaiten murennettua vasaralla. Eli ei avaa käärettä, vaan paukuttelee patukan muruiksi ja kaataa pötköstä taikinan päälle. Ihanan helppoa ja siistiä! Tästä ohjeesta tuli kyllä yksi lemppareistani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti