tiistai 17. huhtikuuta 2012

Marianne-suklaa keksit

Sateinen ilma ja lähestyvä syntymäpäivä innostivat leipomaan. Tein pitkästä aikaa yhtiä lemppareistani, alkuperäisestä reseptistä poiketen vaihdoin pähkinän Marianne crush- rouheeseen, koska pikkusiskoni on allerginen pähkinälle. Nämä keksit eivät kauaa kaapissa pölyty!

Amerikkalaiset suklaaleivät (orig.)

125g rasvaa
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
1 muna
100g rouhittua hasselpähkinää
170g taloussuklaata rouheena
1tl vaniljasokeria
2½dl vehnäjauhoja
1/4tl suolaa
½tl soodaa

Vaahdota rasva ja sokerit, lisää muna. Sekoita loput aineet keskenään ja lisää hiljalleen taikinaan. Nostele lusikoilla nokareita uunipellille. Paista 200 asteessa 8-10minuuttia.

Itse korvasin pähkinärouheen Marianne rouheella (puoli pussillista). Voit kokeilla myös Wiener nougat rouhetta tai muita pähkinöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti