Viime sunnuntaina käytiin Hämeenkyrössä mutka. On se vain komeaa seutua.
Käytiin kaverin marjapensaita putsaamassa, miehet kun ei oikein perusta tuosta marjojen poimimisesta.. Ja meillä kun ei vieläkään ole sitä pakastinta, niin otin vain sen mitä tarvitsen. Yhden punaherukka piiraan leivoin tänä aamuna ja huomenna olisi tarkoitus keitellä lopuista mehua.
Perinteiset kirsikkatomaati |
Mutta pitemmittä jorinoitta, tässäpä piirakan ohje:
Punaherukka piirakka |
Marjapiirakka
2 munaa
2dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1,5tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa
150g sulatettua rasvaa
4-6dl marjoja
Vaahdota sokeri ja munat, sekoita vaniljasokeri ja leivinjauhe jauhojen sekaan. Lisää muna-sokeri vaahtoon vuorollaan jauhoseosta, maitoa ja rasvaa. Voitele ja jauhota piirakkavuoka johon kaadat taikinan. Ripottele marjat päälle ja siivilöi päälimmäiseksi vielä ruokalusikallinen perunajauhoja imemään ylimääräinen kosteus pois. Paista 200 asteessa noin 30min.
Itse toisinaan lisään vielä ruokalusikallisen kanelia taikinaan. Mustikat sopivan erinomaisesti tämän ohjeen kanssa, olen tehnyt myös omenoilla ja hyvää tuli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti